Kivinokkaan saunomaan

Ajankohta

20.08.2020 17:00

K

Olutsillan saunaklubilla on ainutkertainen mahdollisuus päästä sanomaan kutsuvieraina urheiluseura Ponnistuksen puulämmitteisessä saunassa Kivinokassa. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua, ja voit saapua paikalle itsenäisesti tai ryhmässä, joka tapaa Kulosaaren metroasemalla klo 16.30 (siitä kävelee saunalle noin puoli tuntia, matkaa on n. 2 km - ks. oheinen kartta, siinä Ponnistuksen maja merkitty ympyrällä). Saunomisen hinta on 4 e (jos saunojia on vähemmän kuin 12, hinta hiukan nousee - varaa käteistä mukaan maksua varten). Tapaaminen Ponnistuksen majalla, joka on heti Ponnistuksen jalkapallokentän vieressä - siitä on saunalle matkaa noin 150 m. Ensin saunovat naiset klo 17-18 ja sitten miehet 18-19.

Isäntämme on Mika Roos, joka kertoo meille myös Ponnistuksen historiasta ja toiminasta. Grillausmahdollisuus.

Mika lähetti saunojille seuraavia ohjeita:
Saunoja ja pukuhuoneita on vain yksi. Kyseessä on siis kesäsauna ilman nykyajan mukavuuksia. Saunalle ei ole sähköjä.  Suihkuista tulee vain kylmävesi. Lämmin vesi saadaan kaasulämmittimellä ja tulee raanasta. Lämmin vesi on siis otettava ämpäriin ns. vanhan ajan malliin.  
Vanhankaupungin lahdessa voi uida. Lahti on mutapohjainen ja erityisen matala. Laiturin päässä on vettä yleensä alle metrin. Vesi on uimakelpoista vaikka kovin sameaa.  En myöskään suosittele pohjassa seisomista, sinne on saattanut talven aikana ajautua lasia. 
Kivinokassa on autolla ajo kielletty eli autot tulee jättää ns. puomin/vahtikopin parkkipaikalle, josta on Kivinokan alueelle 300-400 metrin kävelymatka. 
Omat pyyhkeet, juomat ja grillattavat mukaan.